Časopis Time Out proglasio je sendvič sa šunkom i puterom u restoranu Le Petit Vendôme u Parizu za najbolji sendvič na svetu.
"Hleb, puter i šunka - eto recepta za najbolji sendvič na svetu", navodi ovaj engleski časopis.
Parižani jedu sendviče svakog dana, bilo da je u pitanju brzi ručak pre povratka na posao ili piknik na travnjaku parka.
Ovaj sendvič u Le Petit Vendôme, magazin opisuje kao "umetničko delo".
Pomenuti restoran svakodnevno prodaje oko stotinu sendviča sa šunkom i puterom.
Prema rečima jednog kupca, sendvič je "i muzika za uši" kada se proba, posebno zahvaljujući hrskavom hlebu koji se "čuje kako puca".
Le Petit Vendôme je tipični pariski restoran, koji Time Out opisuje kao "pakao za vegane i raj za ljubitelje mesa".
- Zato dolazimo ovde. Fokusirani smo na lokalne proizvode. To su osnove kuhinje: jednostavnost, ukus, kvalitet i odlična atmosfera - objašnjava jedan kupac.
Lionel Malijer, direktor Le Petit Vendôme , opisuje za BFM TV kako prave sendvič.
- Puter, obilan, od vrha do dna. A ova šunka, sveže isečena... Jednostavno se pravi. A opet... Ne mogu to svi - rekao je on u šali spremajući čuvenu parisku zakusku.
Da biste probali "najbolji sendvič na svetu" navodi časopis, morate da platite šest evra u Le Petit Vendôme i dodaje da "za tako malo para mogu da se pomirišu i osete svetla grada".